Roopram roti, een authentieke smaak welke al 56 jaren bekend is in Suriname.
Dankzij de grootouders van Jainanan Roopram, kan Suriname sinds 1967 genieten van de lekkere roti’s van Roop. In 1978 nam hun kleinzoon het succesvol familiebedrijf over en breidde hij deze uit tot twaalf vestigingen, waaronder vier internationaal. Dankzij deze groei voorziet de familie meer dan honderd mensen aan een baan.

Omdat Roopram Roti meegaat met de ontwikkelingen en graag ingaat op de wensen van haar klanten, biedt het bedrijf zowel Hindoestaanse als niet-Hindoestaanse gerechten aan. Geen zin om de deur uit te gaan? Geen nood. Bel, bestel en uw favoriet gerecht wordt met onze delivery service op uw gewenste locatie geleverd.

Roopram vond zijn begin in 1967 toen de grootouders van Jainanan Roopram op het briljant idee kwamen om huisgemaakte roti’s en drank te verkopen. Dat deden zij in een huurpand aan de Saramaccastraat, welke de naam ‘Tokyo’ droeg. Toen hun huurovereenkomst ten einde liep, werd ook de roti verkoop stopgezet.

In 1973 richtte hun zoon Kalapdew Roopram samen met zijn vrouw Tarawatie Roopram-Ramdas het bedrijf opnieuw op. Zij besloten dat mevrouw de roti’s thuis bereidde, waarna meneer deze ten verkoop aanbood in een huurpand van Joosje’s Rotishop .

Negen jaren later breidde het bedrijf zich uit en werden er meerdere filialen geopend. Zij bezetten het pand op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en de Saramaccastraat, terwijl hun oudste zoon Jainarain debuut maakte als ondernemer met zijn eigen rotishop aan de Wagenwegstraat.

Aan de titel familiebedrijf werd nog meer gegeven. De jongste broer van Jainanan Roopram nam het filiaal aan de Zwartenhovenbrugstraat over. Maar ook op Kwatta en omgeving werd de vraag naar een roti restaurant groot. Naar aanleiding daarvan werd in 2008 werd aan de Kwattaweg Suda Roti Restaurant opgericht, welke onder beheer is van de oudste dochter van Jainanan Roopram. Ook aan de behoefte van de omgeving Munder en de Ringweg werd er invulling gegeven, toen in 2021 de opening van filiaal Jairoop Roti Restaurant. Dit restaurant is toevertrouwd aan de jongste dochter van de heer Roopram. “Wij zorgen voor de spreiding van onze rotiproducten en zorgen ervoor dat wij met dezelfde kwaliteit, smaak en betaalbare roti naar ons klanten toe gaan. Zo kunnen zij makkelijker onze producten kopen en tegelijkertijd brandstof besparen.”

Intussen bestaat Grand Roopram uit acht filialen in Suriname en vier in Nederland.